Možnosti využití sóji a řepky v krmné dávce dojnic pro změnu profilu mastných kyselin mléčného tuku

Typ publikace: Certifikovaná metodika

Autoři: Křížová, L. – Hadrová, S. – Veselý, A. – Pavlok, S.

Rok vydání: 2011

ISBN: 978-80-87592-02-1

Popis: Cílem této metodiky je předložit odborné i laické veřejnosti souhrn poznatků a doporučení o zkrmování řepkových a sójových produktů, s cílem ovlivnit složení mastných kyselin mléčného tuku žádoucím směrem především z pohledu současného konzumenta mléka a mléčných výrobků. Metodika je určena chovatelům dojeného skotu, pracovníkům poradenských firem zabývajících se výživou dojnic, zpracovatelům mléka, studentům, učitelům na středních a vysokých školách zemědělského zaměření a pracovníkům praxe. Informace v metodice jsou rovněž využitelné i pro odborníky zabývající se humánní výživou, pro pracovníky zabývající se kontrolou kvality mléka a mléčných produktů a pro běžné spotřebitele.

Zpět